Ontdek Wageningen Campus

Omdat we ervan overtuigd zijn dat kennis delen net zo belangrijk is als kennis ontwikkelen, brengt Wageningen Campus onderzoek, onderwijs en ondernemerschap samen op één plek. De opvallende gebouwen op Wageningen Campus, waaronder de monolithische gebouwen van Wageningen University & Research, en de gebouwen op het nabijgelegen Business & Science Park Wageningen huisvesten talloze faciliteiten. De duurzame oplossingen die hier worden ontwikkeld, worden bovendien op de campus in de praktijk gebracht, waardoor Wageningen Campus een van de meest duurzame kenniscampussen ter wereld is.

Human Talent - Talent on Campus.jpg

Een duurzame omgeving

Wageningen Campus inspireert innovators om te werken aan een duurzame toekomst door een duurzame werkomgeving te bieden: 80% van de campus is al klimaatneutraal. Gebouwen worden bijvoorbeeld gebouwd en onderhouden volgens strenge duurzaamheidscriteria en de meeste gebouwen op de campus worden verwarmd en gekoeld door middel van warmte- en koudeopslag (WKO). Het afval wordt gescheiden in vijftien verschillende afvalstromen en organisch afval wordt weer als compost gebruikt op de campus zelf. De campus wekt zelfs meer hernieuwbare energie op dan dat er wordt verbruikt. Voor alle organisaties en bedrijven die op Wageningen Campus
zijn gevestigd, is duurzaamheid een van de belangrijkste prioriteiten.
Explore the campus art and nature route.jpg

Campustours en kunst-, natuur- en wetenschaproute

Studenten van Wageningen University & Research zijn opgeleid tot campustourgids en verzorgen verschillende campustours. Kijk hier voor de mogelijkheden. Of doe mee met de eiwittransitie campustour!

Doe mee met de eiwittransitie campustours

Ontdek meer over WUR's activiteiten rondom de eiwittransitie (de verschuiving van dierlijke naar plantaardige eiwitten) in deze audiotour! Open de app, verken oplossingen voor de uitdagingen van de toekomst en ontdek de campus op een bijzondere en speelse manier.

Ontdek de kunstwerken op de campus

Wageningen University & Research heeft altijd aandacht en interesse gehad voor beeldende kunst. Kunst en wetenschap, beide nieuwsgierigheid gedreven, kunnen elkaar versterken en inspireren!

Vroeger werd bij de opening van een nieuw gebouw een nieuw kunstwerk geplaatst, deze traditie wordt nog steeds voortgezet. Met de concentratie van onderwijs en onderzoek op Wageningen Campus zijn veel van de werken mee verhuisd naar de campus. De kunstwerken hebben meestal een raakvlak met het domein van Wageningen University & Research. Maar ook kunstwerken ter herdenking van een bepaalde gebeurtenis zijn te vinden op Wageningen Campus.

Download de routebeschrijving

Wageningen Campus, een groen oase

Wageningen Campus zet niet alleen in op duurzaamheid en circulariteit, maar biedt ook een groene omgeving met prachtige waterpartijen waar studenten, medewerkers en bezoekers kunnen ontspannen.De graslanden, heggen en beboste gebieden op de campus vormen niet alleen een groene oase van rust, maar maken ook deel uit van ecologische verbindingszones die de migratie, voorplanting en ontwikkeling van de flora en fauna ondersteunen.Geniet van al dat groen!