Talent

Elke dag werken duizenden studenten, wetenschappers en young professionals op Wageningen Campus aan oplossingen voor vraagstukken op het gebied van landbouw, voeding, voedselproductie, duurzame productie en gezonde leefomgevingen.

Wageningen Campus is trots op zijn enorme potentieel aan young professionals en de talloze mogelijkheden om samen te werken met gerenommeerde onderzoekers. Wageningen University & Research Student Career Services biedt een platform om te netwerken met de talenten van morgen terwijl Wageningen Academy en Wageningen Centre for Development Innovation trainingen en cursussen voor professionals uit het bedrijfsleven en de overheid bieden. Daarnaast biedt StartLife start-ups in de food- en agrotechnologie de benodigde ondersteuning om te groeien en met succes bij te dragen aan de ontwikkeling van een duurzaam voedselsysteem.

Ontdek welke mogelijkheden de campus biedt.

Human Talent - Talent on Campus.jpg

Talent op Wageningen Campus

Op Wageningen Campus werken 8000 wetenschappers, verdeeld over twaalf onderzoeksinstituten van de universiteit en de R&D-centra van toonaangevende bedrijven, het mkb en start-ups. De meer dan 15.000 studenten aan Wageningen University & Research en Aeres Hogeschool Wageningen worden opgeleid om de uitdagingen van de toekomst op te lossen. De focus van al deze mensen en bedrijven ligt op het oplossen van uitdagingen op het gebied van voeding, landbouw, voedselproductie, Life Sciences, de bio- en circulaire economie en gezonde leefomgevingen.

Aeres Hogeschool Wageningen

Bij Aeres Hogeschool Wageningen streeft men ernaar dat kennis, vaardigheden en potentieel optimaal worden benut. De focus daarbij ligt op het vergroten van de leerkracht van mensen en organisaties. Geïnspireerd door de natuur. Het onderwijsaanbod is gericht op het opleiden van docenten, trainers en onderwijsprofessionals.

Society Based Education

Society Based Education zoekt actief de samenwerking op met bedrijven, start-ups, kennisinstituten, netwerken en non-profitorganisaties om studenten van Wageningen University & Research te verbinden aan relevante en betekenisvolle maatschappelijke uitdagingen.

StartHub

StartHub Wageningen is de startup broedplaats en leerschool voor studenten, PhD'ers en recent afgestudeerden van Wageningen University & Research.

StartLife

StartLife is dé nationale food & agri “incubator & accelerator”, gevestigd op Wageningen Campus. De ambitie van StartLife is het transformeren van Nederlandse food & agri startups in toonaangevende ondernemingen.

Student Career Services

Aan Wageningen University & Research studeren excellente studenten op het gebied van maatschappij en welzijn, voedsel, veevoeder, biobased productie, natuurlijke hulpbronnen en gezonde leefomgevingen. Student Career Services biedt mogelijkheden om kennis te maken met deze getalenteerde studenten, (recent) afgestudeerden en promovendi.

Student Challenges

Studentenwedstrijden bieden studenten de kans om hun talenten te laten zien. Ze kunnen een opstap vormen naar een succesvolle carrière en bieden een unieke kans om een bijdrage te leveren aan het oplossen van actuele problemen en een verschil te maken.

Wageningen Academy

Wageningen Academy ontwikkelt onderwijsprogramma's en organiseert trainingen en cursussen voor professionals uit het bedrijfsleven en de overheid. Daarnaast biedt Wageningen Academy training op locatie bij bedrijven en op maat gemaakte cursusprogramma's.

Wageningen Centre for Development Innovation

Wageningen Centre for Development Innovation heeft tot doel kennis in actie om te zetten. Dit gebeurt onder andere door trainingsprogramma's op maat te ontwikkelen die zijn afgestemd op de behoeften van een specifieke groep professionals.

Wetenschapswinkel

De Wetenschapswinkel van Wageningen University & Research organiseert onderzoeksprojecten voor maatschappelijke organisaties zonder winstoogmerk en met beperkte financiële middelen. Het doel van de Wetenschapswinkel is om groepen in de samenleving te betrekken bij wetenschappelijk onderzoek en om samen directe, positieve verandering te creëren.